ESSVE Karriär

ESSVE växer så det knakar

Som ett resultat av hårt arbete och strategisk utveckling av erbjudandet är ESSVE idag marknadsledande i Norden.
Med hjälp av sitt unika koncept, kundnära produktutveckling och starka varumärke tar ESSVE sikte på nya Europeiska marknader. För att lyckas med tillväxtresan söker man efter personer med rätt kompetens och attityd.

– Vi sammanfattar gärna vår företagsprofil i mottot GET IT DONE, förklarar Mikael Kumlin som är chef för produktavdelningen på ESSVE. De är inte pålimmat, utan det är verkligen något som är ingrott i hela själen i bolaget. Vi är do-ers och det finns ett enormt driv i hela organisationen.

Innovation i framkant
ESSBOX System är ett exempel på ESSVEs satsning på att utveckla produkter i samarbete med branschen.
– Den nära kontakten med proffsen och lyhördhet för deras behov och önskemål är en grundpelare i all vår produktutveckling, berättar Mikael.
ESSVEs förpackningslösning ESSBOX System är en dundersuccé bland hantverkarna. Lösningen togs fram för att underlätta proffsens förvaring och transport av infästningsprodukter. En slitstark systemväska försedd med ett oktagonmönster i botten håller transparenta boxar på plats, även då väskan inte är fullpackad. Idag har över 200 000 st. ESSBOX-väskor sålts på den nordiska marknaden. ESSVE som har haft tvåsiffrig tillväxt de sista fem åren har fortsatt expansion högt på agendan – inte minst utanför Sveriges gränser.
– Vi har en ganska aggressiv tillväxtplan så vi kommer att behöva fylla på med fler vassa och hungriga talanger under vår fortsatta tillväxtresa, säger Mikael.

Nya vägar till ökad lönsamhet
Fredrik Wedén är divisionschef på ESSVE och arbetar mot de mest drivande kundsegmenten, som bilindustrin och telecom.
– De är så långt framme att man inte kan göra produkterna billigare när det gäller material eller tillverkning, säger han. De är nere på tre decimaler. Då måste man lyfta blicken och säga ok; vad kan vi påverka? Vi kan påverka processerna för att implementera produkten i kundens applikationer, vilket i sin tur kan driva kostnaderna neråt något enormt. Vi har till exempel en produktserie som faktiskt kostar mer än konkurrenternas, men om man har tillräckligt höga volymer och ett visst processflöde, så kapar man ändå flera miljoner i slutändan.

Högt i tak
Lisa Jungerts är ganska ny som produkt- och utvecklingschef inom lim & fog, och menar att det är påtagligt vilken bra personalpolitik ESSVE har.
– Det finns en värme och ett stort hjärta, berättar hon. Alla får komma till tals, och allas åsikter spelar roll. Det är verkligen högt i tak.
Bland Lisas arbetsuppgifter ingår både att förbättra och vidareutveckla befintliga produkter och lösningar.
Lisa understryker också hur viktigt det övergripande arbetet med hälsa och miljö är för företaget.
– Vi anpassar löpande våra produkter och produktionsmetoder för att passa de nya, hårdare lagar som än så länge bara är på planeringsstadiet och kanske inte träder i kraft förrän om flera år, avslutar Lisa Jungerts.