Så bygger du en stabil trallkonstruktion

Alla trallkonstruktioner ser olika ut. Tänk igenom bygget ordentligt innan du börjar. Rita upp och planera för att säkerställa att du får en stabil konstruktion och minimera risken för oväntade hinder på vägen. För ett dolt trallmontage kan du använda Essve HDS: http://essve.se/hds/

Dolt trallmontage med Essve HDS

HDS är Essve’s nya system för ett dolt trallmontage. Systemet byggger på att skruvarna monteras i sidorna av trallbrädan istället för ovanifrån. Skruvarna syns minimalt och du får lika bra hållfasthet som vid ett traditionellt montage. För att montaget ska bli korrekt utfört så krävs ett monteringsverktyg tillsammans med specialanpassad bits och skruv.

Montera byggbeslag med ESSVE ankarskruv – Instruktionsfilm

ESSVE Ankarskruv med fibercut är avsedd för montering i byggbeslag utomhus, mot underlag av trä. Skruven är tillverkad av härdat stål, med ytbehandling av CorrSeal. Den har TX-fäste/bits. Försedd med ett frässpår vid spetsen för att minska iskruvningsmomentet i hårdare trämaterial.

Så skarvar du bärlinor med HEX träskruv – Instruktionsfilm

ESSVE Träskruv HEX med två fiberskär och sexkantsfäste är avsedd för de flesta montage i trä, spånskivor, plywood m m.

Välj rätt trallskruv – En guide från ESSVE

Det finns en uppsjö av olika trallskruv på marknaden. Det är viktigt att du väljer en skruv som är anpassad efter just ditt bygge. Virke, storlek och klimat är faktorer som påverkar. Den här filmen hjälper dig att välja rätt bland Essves produkter.

Montera bjälklag med Essve ET-T – Instruktionsfilm

ESSVE Konstruktionsskruv ET-T är avsedd för sammanfogning av virkesdelar, konstruktionsvirke, limträ mm inomhus och utomhus. Vid montage av ESSVE ET-T konstruktionsskruv utomhus så skall virket vara torrt och frost fritt.