Nivåskruv

instruktionsfilm:

Essve lanserar ny nivåskruv som ersätter kil och kloss

Nu lanserar Essve en nivåskruv som förenklar montering av fönsterkarmar och tar bort behovet av både kilar och klossar. Den patensökta Nivåskruven fungerar som ett justerbart underlägg och tack vare skallens utformning motverkar den att karmen ”vandrar”. Tillsammans med ett egenutvecklat justeringsverktyg blir monteringsmomentet enklare och framförallt mer tidseffektivt.

Essve Nivåskruv är tillverkad av härdat kolstål och har en blankförzinkad ytbehandling för inomhusmiljöer. Skruven har försetts med fiberskär i spetsen, en lång gängdel för god bärighet och har ett stort huvud som motverkar insjunkning i karmens undersida.

Skruvens huvud består av en rund konkav bricka överst med TX30-bitsfattning för montage och en 20 mm sexkantbricka för smidig efterjustering.

– Vår nya nivåskruv ersätter kilar och klossar vid montering av nya fönster. Den ger ett perfekt resultat, samtidigt som den effektiviserar tidskrävande moment i hantverkarens vardag. Tillsammans med vårt egenutvecklade justeringsverktyg blir montering av fönsterkarmar säkert, hållbart och lönsamt, säger Jonas Svensson, produktchef på Essve.

Vid montering i trä krävs ingen förborrning och med dubbla ”fiberskär” minskar risken försprickor i karmen. Nivåskruven kan även användas i hårda material såsom betong, lättbetong och tegel.

Vid normal montering används två nivåskruvar per fönster (delade fönster med post skall även ha skruv under posten). Skruvarna placeras så nära karmens ytterkanter som möjligt och skruvas sedan ner till önskat djup och justeras sedan med justeringsverktyget. Justermånen är mellan 7-35 mm i höjd och varje bult kan belastas med max 110 kg.

Nivåskruv

 

 

Montering

Nivåskruv-Montering-Steg-1

1. Montera skruvarna under karmens poster, grovjustera skruvarna så de hamnar i våg.

Nivaskruv-Montering-Steg-2

2. Ställ karmen på plats.

Nivåskruv-Montering-Steg-3

3. Finjustera med justerverktyget så karmen ligger helt i våg. Spalten under karmen bör vara ca 15 mm.