Trälimmet som hugger på max 30 sekunder

ESSVE-nyheten Trälim Snabb är ett starkt trälim som hugger snabbt, utan att behöva sättas i spänn. Limmet är spaltfyllande – det varken sjunker eller torkar ihop – vilket ger tillförlitliga limfogar. Dessutom förenklas jobbet, i och med att trädetaljerna som ska limmas inte måste vara perfekt sågade.
Limmet fyller mellanrummen likt en fog. Tack vare att produkten inte rinner kan appliceringen ske snabbare, enklare och med ett kladdfritt resultat.

– Vi ser en ny storsäljare i Trälim Snabb. För det första är det ett av marknadens mest snabbtorkande trälim. För det andra är det lättare att hantera. För det tredje är användningsområdet väldigt brett, då produkten även limmar sten, betong, spån, gips, leca och cellplast. Med andra ord: Limmet varje snickare bör ha till hands, säger Lisa Jungerts, produktchef lim och fog på ESSVE.

Exempel på lämpliga applikationer är kexning, salning, listverk och foder, möbler, köksmontering, pluggning och smygar vid dörrar och fönster.

Kort om Trälim Snabb

• Snabbt – ”hugger” inom 30 sekunder
• Behöver inte sättas i spänn
• Spaltfyllande – fungerar på ojämna ytor
• För inomhusbruk
• Frosttålig
• Vattenbaserad
• Limmar förutom trä även sten, betong, spån, gips, leca och cellplast.

Jämnare hål med ny 4-skärsborr

För bästa resultat och jämna borrhål, gäller särskilt för tung infästning, byter ESSVE nu upp sig till nästa premiumgeneration av SDS 4-skärsborrar. Våra omtyckta ESSVE SDS Zentro Plus uppgraderas under våren till ESSVE SDS Plus 4-Cutters. Tre fjärdedelar av sortimentet är redan ersatt.

Så här utmärker sig SDS Plus 4-Cutterborrarna:

• Starkare spets med längre hållbarhet.
• Nyutvecklade skär som borrar snabbare och jämnare, särskilt i armerad betong.
• Snabbare borrning med hjälp av uppgraderad spiraldesign som rensar borrhålet effektivare.

Megalansering på Nordbygg!

10-13 april är det äntligen dags för Nordbygg. ESSVE är förstås på plats med vårens heta infästningsnyheter, med särskilt fokus på ESSDRIVE – första skruven på marknaden som skonar axlar och leder. Skruvens unika spets gör den 2 kg lättare att skruva i, jämfört med marknadens genomsnittsskruv. Skillnaden känns direkt.

Kom till vår monter i B-hallen (B04:27) och prova själv!

 

AMBASSADÖR #6 STEFAN SJÖDIN

 

”ESSBOX Mini gör jobbet mindre slitsamt”

Att ensam och på knappt 50 timmar uppföra ett helt kök kräver både rätt verktyg och ett gäng smarta lösningar. För Sundsvallssnickaren Stefan Sjödin innebär det ett par rejäla tvingar, ett noga utvalt skruvsortiment och en ESSBOX Mini.

Det är lätt att slita ut sig som ensam montör. Tunga högskåp är utmanande att få på plats utan någon som håller i medan man skruvar. Men tack vare ett par stora tvingar kan Stefan Sjödin klämma fast skåpsmodulerna i varandra och sedan skruva i lugn och ro.

– Jag måste också ha med mig skruvar för alla tänkbara sorters väggmaterial för att slippa plugga. Annars blir det ju extra lyft när hålen ska märkas ut. Dessutom har jag äntligen hittat den perfekta väskan för kökets skruvsortiment, ESSBOX Mini. Den mäter 60 procent av originalväskan och betyder mindre vikt att släpa på till och från bygget, säger Stefan.

 

 

 

Facebook
Youtube
Linkin