Skruven som fixar poolbygget

När trallsäsongen står i full blom, och beställningar på avancerade byggen med etage och trappor rullar in, är det lätt att glömma bort projektets förutsättningar. Byggs altanen nära havet eller runt en utomhuspool är rostfri skruv ett måste. Poolvatten är aggressivare än vanligt vatten, vilket kan leda till att korrosion uppstår snabbare. Kring poolområdet är det generellt också fuktigare, vilket skapar större rörelser mellan trädäck och bärande stomme. Trallskruv i rostfri A2 eller A4 står emot både korrosion och rörelse, och ska användas oavsett trädäckets storlek.

 

Proffsguide för infästning och skruv

I vår nya proffsguide kan du läsa mer om korrosivitetsklasser och vilken infästning och skruv som passar de vanligaste byggmaterialen. Bra hjälpmedel vid kluriga frågor!

Precision i trånga utrymmen

Spikpistolen är hantverkarens bästa val i trånga utrymmen, där svingen från en traditionell hammare varken är säker eller möjlig. Med spikpistolen kan du hålla i dig med ena handen och skjuta med den andra. Dessutom med hög precision. För att säkerställa ett säkert och ergonomiskt grepp är ESSVEs spikpistoler utrustade med svivelkoppling med 360° rotation och gummihandtag.

Ni har väl skyltat upp kampanjen för spikpistoler ordentligt i butiken!

Tillbehör till ESSBOX System

Äntligen har vi samlat alla smarta produkter kopplade till ESSBOX System i en matig broschyr. Passa på att ta en sneak peak på årets stora nyhet ESSBOX Systainer, som lanseras i höst. Fullt kompatibel med andra T-Loc-system. Här finns också specialanpassade bilrack för alla typer av servicebilar och annat gott som underlättar en hantverkares vardag

ESSBOX System går till sjöss

De vanligaste servicedelarna till Volvo Penta och Mercruiser visar sig passa perfekt i ESSBOX System. I alla fall om man får tro Andreas Wodzinski på Karlbergskanalens Marina, där de gröna väskorna – en för respektive motormärke – är ständiga följeslagare på diverse serviceärenden. Skepp ohoj!

Föreskrivna produkter ger merförsäljning

Sedan drygt ett år satsar vi extra på att få våra produkter föreskrivna på byggritningar. Ju fler projekt vi föreskrivs på, desto fler byggare vänder sig till er återförsäljare för inköp. Och när de ändå är i butiken blir det säkert lite annat som inhandlas. När vi i slutet på maj deltog som utställare på Svenskt träs seminarium för ingenjörsmässigt byggande i trä fick vi chans att bekanta oss med 600 besökare, varav många var konstruktörer och arkitekter. Responsen var minst sagt stor, kul tycker vi!

 

 

AMBASSADÖR# 3

 

”Bättre ordning med ESSBOX Mini”

Byggentreprenören Magnus Österberg sågs ofta knata från bil till bygge med skruvboxar under armen. Med ESSBOX Mini har han fått den perfekta transportväskan för den dagliga kompletteringen. Dessutom är den som klippt och skuren som case till dyckertpistolen, hans favoritverktyg.

Vi hittar honom i ett trapphus vid Dalälvens strand, där han står och spikar pärlspontspanel. Som alltid, när det kommer till montering av panel, listverk, dörr- och fönsterfoder kombinerar han ESSTACK Easy och ESSVE dyckertpistol.
– Äntligen har ESSVE lanserat en väska i perfekt storlek för pistolen och ett par boxar dyckert. Lika användbar är den som transportväska mellan bil och bygge. När nya skruvboxar levereras i en väska håller vi dessutom betydligt bättre ordning, säger Magnus Österberg, grundare av ”Magnus Byggare i Dalarna AB”.

 

 

 

Facebook
Youtube
Linkin