Succéverktyget HDS åter i lager – nu även för tryckt virke!

HDS, ”Hidden Decking System”, blev förra trallsäsongens stora snackis och sålde slut på ett par veckor. Inför årets säsong har vi fyllt på rejält i lagret och passar även på att lansera en ny variant, anpassad till tryckimpregnerad trall.
Det nya verktyget, som tagits fram efter önskemål från hantverkare runt om i Sverige, har en mindre distans än originalet (som togs fram för bland annat Lärk, Sioo, OrganoWood och Kärnfurutrall). Syftet är att minska risken för stora glipor när det tryckta virket torkar.
Skruven monteras precis som tidigare i sidan av brädan med hjälp av tillhörande monteringsverktyg och specialbits, vilket ger ett dolt montage. Slutresultatet blir snyggt och prydligt. Inga synliga skruvar, inga flisor och sprickor.

Tänk på!

När det kommer till dolt trallmontage är det viktigt att välja verktyg efter tralltyp. Tralleverantörens monteringsinstruktion styr storleken på springan och därmed valet av HDS-variant.

Rostfritt ett måste!

Oavsett val av trallvirke ska trädäck som är större än 60 m2 monteras med skruv av rostfritt stål. Rörelserna i träkonstruktionen blir så kraftfulla att ytbehandlad skruv riskerar stålbrott. Trallskruv av ohärdat rostfritt stål A2 eller A4 är mjukare och följer med rörelserna bättre. Tänk på att rostfri skruv alltid bör användas i miljöer som klassas som aggressiva, oavsett trallens storlek. Det kan handla om entrédäck där tösalt används, konstruktion under marknivå och pooldäck.